home Hollandstraat 9, 9420 Mere
blessure preventie

Blessurepreventie screening

Elke sport heeft zijn sportspecifieke letsels, net zoals elk individu zijn eigen bewegingspatroon heeft. Dit patroon gaat vaak gepaard met letsels of kwetsuren. Deze blessures zijn vaak het gevolg van overbelasting, verkeerde opbouw van training of een vroegere blessure die steeds terugkeert.

Bij een blessurepreventie screening wordt er gekeken naar biomechanische kenmerken van het lichaam, de kwaliteit van beweging en de looptechniek (d.m.v. loopanalyse) om zo zwakke schakels op te sporen. Die zwakke punten kunnen liggen in kracht, lenigheid, bewegingscontrole of stabiliteit.
Dit geeft een sterke meerwaarde in het kader van vermijden van blessures en als voorbereiding op het opdrijven van de trainingen. De analyse is geschikt voor zowel beginnende lopers als recreatieve en competitieve lopers.

De tool die gebruikt wordt is deze van ‘Running Smart’. Deze tool is gebaseerd op wetenschappelijke evidentie rond de preventie van de meest voorkomende loopblessures.

De blessurepreventie screening omvat volgende onderdelen:

  • Uitgebreide anamnese
  • Screening
  • Loopanalyse
  • Rapport, advies en gepersonaliseerd schema met oefeningen
  • 1 opvolgsessie, met een heranalyse van de zwakke schakels & looptechniek.
  • Voorziene duur is ongeveer 1,5 uur.

Op basis van deze screening krijgt elke loper een individueel oefen- en loopschema mee. Dit zal ervoor zorgen dat de zwakke schakels versterkt worden om zo de prestatie te verbeteren en de kans op blessures te verminderen.

Indien noodzakelijk kunnen er, na deze sessie, nog bijkomende contactmomenten gepland worden voor verdere opvolging.

Hulp nodig bij uw klachten? Maak uw afspraak.